Sıkça Sorulan Sorular

  • Eserlerimi müzayede dışında hemen satabilir miyim? 

Eserlerini galeri yolu ile satmayı planlayan eser sahipleri için galerimiz aracılığıyla portföyümüzdeki koleksiyonerlere doğrudan satış imkanı vardır.

Eserler uygun bulunduğu takdirde doğrudan tarafımızca da satın alınabilir. 
 

  • Ne tür eşyalar ve eserler müzayedelerimizde değerlendirilmektedir? 

Osmanlı gümüşleri, Beykoz cam objeler, Türk seramik sanatı eserleri (Kütahya, Çanakkale, İznik), tombak eserler, Uzak Doğu porselenleri, Avrupa yapımı porselenler, antika veya tasarım gümüşler, mobilyalar, hat ve çeşitli el yazması eserler, halı, kilim ve tekstil,

Türk ve Batı resim sanatının önemli imzalarına ait klasik, çağdaş ve modern tablolar, Türk ve Batı sanatına ait heykeller müzayedelerimizde değerlendirilebilir. 
 

Arkeolojik eserler, eski yapılardan alınmış çini karolar, mimari unsurlar, kondisyonu düşük olan antika objeler ve benzeri koleksiyon objeleri müzayedelerimizde değerlendirilmez.  

  • Ekspertiz hizmeti için bir ücret ödeyecek miyim? 

Sancak Müzayede ekspertiz hizmeti ücretsizdir. 
 

  • Katalog basımı, sergileme ve tanıtım için ücret ödeyecek miyim? 

Bu hizmetlerin tamamı ücretsizdir. Eserlerinizle ilgili bu alanlarda yapılacak tüm harcamalar şirketimiz tarafından karşılanmaktadır. 
 

  •  Eserim satılmadığı takdirde herhangi bir ücret ödeyecek miyim? 

Eserin satılmaması durumunda eser sahibi eserini hiçbir ücret ödemeden geri alabilir ya da galerimizde satışa bırakabilir. 
 

  • Eserim satıldığı takdirde gelir vergisi ve benzeri bir vergilendirme söz konusu mu? 

Eserin satışından sonra şirketimize sadece %20 komisyon ve komisyon KDV'si (%18) ödenecek, bunun haricinde bir vergi söz konusu olmayacaktır. 
 

  • Tüm eserler için ücretsiz ekspertiz hizmeti alınabilir mi? 

Ekspertiz hizmeti sadece müzayedelerimize giren eserler için verilmektedir. Müzayede veya doğrudan satış yoluyla değerlendiremeyeceğimiz eserler için ekspertiz hizmeti verilmez.